Īsta Itālijas garša: kā pagatavot Tenerīnas šokolādes kūku

Tenerīnas kūka ir tipisks Ferāras pilsētas deserts, kas ir populārs visā valstī. Neviens nevar pretoties šīs fantastiskās šokolādes kūkas šķēlītei.

Sastāvdaļas:

200 g tumšā šokolāde (55%)

100 g sviesta

4 vidēji lielas olas

150 g cukura

50 g miltu

Pagatavošana:

Šokolādi vispirms sasmalcina, pēc tam pārlej bļodā, kas ievietota ūdens traukā un, nepārtraukti maisot, kausē ūdens peldē. Tikai tad, kad šokolāde jau ir izkususi, bet vēl nav pārāk karsta, pievieno sasmalcināto sviestu.

Sviestu izšķīdina šokolādē, ļauj šokolādes un sviesta maisījumam atdzist, laiku pa laikam maisot, un tikmēr atdala olu dzeltenumus no baltumiem divās dažādās lielās bļodās. Šajā posmā baltumiem pievienojiet pusi cukura un saputojiet, līdz iegūstiet biezu, putojošu maisījumu.

Saputotos baltumus noliek malā un pārējo cukuru ieber dzeltenumos. Visu saputojiet ar mērenu ātrumu, līdz viss kļūst viegls un gaisīgs, un tad, turpinot putot, lēnām ielejiet silto šokolādes un sviesta maisījumu.

Turpiniet putot, līdz iegūstiet viendabīgu maisījumu. Šajā brīdī vairākās partijās pievienojiet sakultos olu baltumus. Tad pievieno iepriekš izsijātos miltus un ar lāpstiņu samaisa, veicot maigu augšupejošu kustību no apakšas.

Jāiegūst gluda un viendabīga masa. Šajā posmā ar sviestu un miltiem izsmērē 24-26 cm diametra formu un ielej tajā svaigi sagatavoto masu. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180° temperatūrā, 25 minūtes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pēc izcepšanas ļaujiet maigajai kūkai atdzist, pirms izņemat to no formas. Virsū pārkaisa pūdercukuru un pasniedz.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment